Eveliina Kutila

Viestintävelho

LAPSUUTENI EI TEE TÖITÄNI

1 kommentti

Minulta kysyttiin hiljattain työhaastattelussa lapsuudestani. En muista, että vastaavaa kysymystä olisi esitetty aiemmissa työhaastatteluissani. Mitä tekemistä lapsuudellani on sen kanssa, mikä on ammattitaitoni tai pätevyyteni hakemaani työtä ajatellen?

Jäin miettimään kysymystä jälkikäteen paljon. Lopputuloksena päädyin siihen, että lapsuudellani on varmasti suuri vaikutus siihen, millainen työntekijä tänä päivänä olen. Olen nimittäin kahden yrittäjän lapsi. Suvullamme on yritys, jonka isoisäni on perustanut, ja nyt siellä työskentelee jo kolmas polvi. Äitini pyöritti omaa vaateliikettä siskonsa kanssa. Yrittäjäperheen lapsena olen nähnyt yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet läheltä. Seurannut kuinka luova hulluus voi johtaa isoihin asioihin kuten siihen, että Concorde lentää Rovaniemelle. Ja kolikon toisena puolena nähnyt, miten lama vaikuttaa pienyritykseen.

Suurin oppi lapsuudestani on, että työt tehdään silloin, kun niitä on. Tai niitä ei välttämättä enää tulevaisuudessa ole. Teen sovitut asiat sovitussa aikataulussa. Vaadin myös käsistäni lähteviltä töiltä paljon, koska se on parasta markkinointia omalle työlle. Lisäksi haluan oppia koko ajan lisää, että pystyn vastaamaan omiin laatukriteereihini entistä paremmin. Työn tekemisen asenne on asia, jota ei voi opettamalla opettaa, mutta se on varmasti jotain, joka on tarttunut lapsuudenkodistani mukaan elämäni työkalupakkiin. Toisaalta ymmärrän myös yrittäjää, ihailen jokaista joka on siihen elämäntapaan lähtenyt.

 

Advertisement

One thought on “LAPSUUTENI EI TEE TÖITÄNI

  1. Päivitysilmoitus: KOLME PALJASTUSTA | Eveliina Kutila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s