Eveliina Kutila

Viestintävelho

KOLUMNISTIURA JATKUU

Jätä kommentti

Aloitin reilu vuosi sitten Maaseudun Tulevaisuuden kolumnistina, ja minulla sekä kolumnistikollega Sari Hyvärisellä on kunnia jatkaa Miljoona Virkaa -palstalla tänäkin syksynä. Palasin kolumnikirjoittamisen pariin kesätauon jälkeen innoissani. Uusia kolumniaiheita pulpahtelee päähän koko ajan ja nautin tekstien työstämisestä. Usein teksti muotoutuu päässä jo puolivalmiiksi ennen kuin ehdin edes avata konetta sen kirjoittamiseksi. Toisinaan raapustan ideoita ja ajatuksia ylös kaikkiin mahdollisiin käsillä oleviin papereihin. Aika usein syntyy ruokaa laittaessa kauppalistan taakse ensimmäinen luonnosversio.

Kolumniaiheiden suhteen olemme saaneet lähes vapaat kädet. Ainoa ohjeistus on ollut, että elämänmakuista tekstiä. Tänä syksynä olen ehtinyt jo kirjoittaa tädittelystä, luokkakokouksesta ja muuttonyssäköistä. Minulta kysyttiin, että mistä saan ideat teksteihin. Vastaus on, että vähän kaikesta ympärillä olevasta. Täti-tekstiin tuli idea, kun juttelin sukulaistyttöjen kanssa aiheesta. Muuttonyssäkät-aihe kumpusi elämäntilanteesta ja muuttokeskusteluista työkaverin kanssa. Luokkakokousta mietin jo etukäteen, että siitä olisi kiva kirjoittaa. Tekstin punainen lanka kyti takaraivossa pitkin iltaa ja lopulta opiskelijakaveri toteamus punoi sen yhteen.

Tässä linkit mainittuihin teksteihin:

Täti on paras (julkaisupäivä 12.9.2017)
Luokkakokous kertaa opintoannin (25.9.2017)
Epämääräisyyksien kassi kulkee mukana (10.10.2017)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s