Eveliina Kutila

Viestintävelho

OIVALLUKSIA JA UUSIA TAITOJA

Jätä kommentti

Yksi iso uusi aluevaltaus, johon olen MLL:n viestinnässä sukeltanut, on videot. Aiemmin ympärilläni on ollut ihmisiä, jotka ovat olleet perehtyneitä ja innostuneita niiden teosta, joten tarvetta videoiden kuvaamiseen ja editointiin ei ole ollut. Nyt videot kuuluvat myös minun työpöydälleni, joten olen päässyt opettelemaan sekä kuvausta että editointia. 

Onneksi kuvaamiseen tai editointiin ei ole tarvinnut ihan kylmiltään sukeltaa, vaan olen hakeutunut koulutuksiin. Syvällisin perehdytys oli Lapsen oikeuksien viestintäverkoston järjestämä kaksipäiväinen koulutus, jossa Siliän kouluttajat ensin opastivat meitä kuvauksen saloihin ja toisen päivän ajan kävimme läpi editointia. Facebookin live-lähetysten tekoa olin oppimassa Viestintä-Piritan loistavassa koulutuksessa.

Alkuun videoiden tekeminen hermostutti, melkein nolotti  niiden kotikutoisuus. Niissä on varmasti sellaisia teknisia kömmähdyksiä, joita en edes tajua tehneeni, huonoja rajauksia ja vastaavia. Olen päättänyt suhtautua niihin niin, että parin vuoden päästä ja useita videoita myöhemmin, katson näitä hellästi nolostellen: tuollainenkin on joskus tullut tehtyä, onpas siellä aloittelijan mokia, nyt osaisin tehdä tuonkin kohdan paremmin.

Videoita tulee tehtyä harvakseltaan, mutta joulun aikaan pääsin taas verestämään oppeja. Olin Viattomien lasten päivän konsertissa Johanneksenkirkossa tekemässä some-viestintää, jonka pääpaino oli Facebook livessä. Ja mikä live&learn-tilaisuus se olikaan tulevia videoita ajatellen. Olin suorastaan tohkeissani oivalluksista, joita videokuvaamisen suhteen illan aikana heräsi. Viattomien lasten päivän konsertin live-videot ovat nähtävissä Facebookissa (Helsingin konserttivideot ovat minun kuvaamiani, muista videoista en voi kunniaa ottaa itselleni).

Kevään 2018 aikana tein valtakunnallisen Leikkipäivän some-viestinnän tueksi Leikkisä taukojumppa -videon. Tätä oli aiheensa puolesta hauska ideoida, tehdä ja toteuttaa. Mahtavat työkaverit heittäytyivät leikkimään yhdessä Unelmien liikuntapäivän edustajien kanssa ja minun tehtäväni oli kuvata, editoida ja julkaista. Video julkaistiin sosiaalisessa mediassa, ja se löytyy muun muassa YouTubesta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s