Eveliina Kutila

Viestintävelho

OMAKUVANI

Tällä taidehistorian tunnilla tutustumme viestintävelho Eveliina Kutilan omakuvaan. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy tietenkin tietokoneeseen, joka on kirjoittavalla ihmiselle tärkein työkalu. Punainen kalenteri on puolestaan Eveliinalle keskeinen projektinhallinta-väline. ”Tietokone on loistava työväline, mutta muistan asiat paremmin, kun kirjoitan ne käsin ylös. Olen ehdottomasti lista-ihminen”, hän on itse sanonut. Vieressä on kamera, joka on vuosien varrella muuttunut työvälineestä myös harrastukseksi, joka tarjoaa koko ajan uusia oppimisen mahdollisuuksia.

Tietokoneen ruudulla näemme Eveliinan lempimaiseman, kevättalvisen tunturin. Se kertoo meille viestintäasiantuntijan lappilaisista juurista, onhan hän alkujaan Rovaniemeltä kotoisin. Kännykän ruudulla sen sijaan näyttäisi olevan hotelli Ilveksen kuva kertomassa meille, että myös Tampereella on erityinen paikka Eveliinan sydämessä. Sinne juna vei hänet Rovaniemeltä opiskelemaan ja myöhemmin töihin.

Eveliinan kasvoja valaisee hymy, joka hänellä on herkässä. Jos kuva olisi osa sarjakuvaa, sen puhekuplassa lause alkaisi sanalla mie ja päättyisi nauruun. Näistä kahdesta Eveliina tunnetaan, kotiseudusta kertovasta Lapin murteesta, joka ei ole etelän vuosien aikana kulunut pois ja herkästi ilmoille helähtävästä naurusta. Eveliinan entinen esimieskin kuvailee häntä hyvän huumorintajun omaavaksi ja hyvää yhteishenkeä luovaksi.

Kirjapino paljastaa meille Eveliinan rakkaimman harrastuksen, josta tuli myös hänen pääaineensa yliopistossa: kirjallisuus. ”Kun lapsi oppii lukemaan, niin hän lukee uudesta taidosta innostuneena kaiken ympärillään: muropaketin tekstit, satukirjat, mainokset. Minulla on jäänyt se vaihe päälle pysyvästi, luen suurin piirtein kaiken mitä saan käsiini,” Eveliina nauraa.

Ei Eveliina sentään ihan joka paikassa ole nenä kiinni kirjassa kuten lattialla näkyvästä jumppakassista voimme päätellä. Puolimaratonille jo neljättä kertaa tähtäävän naisen elämän tärkeitä tavaroita ovat myös lenkkarit ja sykemittari. Espoossa asumisen suurin murhe hänelle on vaihtelevat talviolosuhteet, joiden takia hiihtokilometrejä kertyy vähänlaisesti. Loma on viestintävelhomme mielestä synonyymi matkailulle, eivätkä matkalaukut ehdi vaatehuoneessa pölyttyä. Perheen lapsetkin ovat jo tottuneita reissaajia, joiden mummolamatka usein alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Advertisement